Καλώς ήλθατε στο Δρακοβούνι Γορτυνίας

Καλώς ήλθατε στο Δρακοβούνι Γορτυνίας. Με αυτή την ιστοσελίδα επιδιώκεται η επικοινωνία και ενημέρωση όλων των συμπατριωτών και φίλων του χωριού. Για τον εμπλουτισμό της όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει στέλνοντας ότι υλικό θεωρεί χρήσιμο. Επιπλέον μετά από συνεννόηση μπορεί να δοθεί σε όσους θέλουν και δυνατότητα αναρτήσεων. Για επικοινωνία: drakovouni@hotmail.com

Κυριακή 15 Απριλίου 2012

Πάσχα στο χωριό!

 
  Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη υποδέχτηκαν κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού μας την πιο μεγάλη γιορτή της Ορθοδοξίας. Όλη  τη Μεγάλη Εβδομάδα πλήθος κόσμου προσέρχονταν στη εκκλησία και συμμετείχε στα Θεία Πάθη, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή, μέρα κορύφωσης του Θείου Δράματος έγινε περιφορά του Επιταφίου στο χωριό συνοδεία πολλών πιστών. Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί οι εκκλησιαζόμενοι με συγκίνηση παρακολούθησαν   το έθιμο του τεχνητού σεισμού, ως αναπαράσταση του σεισμού που περιγράφεται στο Ευαγγέλιο.
    Δυστυχώς ο καιρός δεν επέτρεψε φέτος να γίνει η Ανάσταση έξω όπως συνηθίζετε, αυτό όμως δεν εμπόδισε τον κόσμο που προσήλθε στην εκκλησία   να δημιουργήσει μια μοναδική συγκινητική και χαρμόσυνη ατμόσφαιρα. Μάλιστα οι ποιο πολλοί έμειναν μέχρι το τέλος παρά την αντίθετη συνήθεια που υπάρχει.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου