Καλώς ήλθατε στο Δρακοβούνι Γορτυνίας

Καλώς ήλθατε στο Δρακοβούνι Γορτυνίας. Με αυτή την ιστοσελίδα επιδιώκεται η επικοινωνία και ενημέρωση όλων των συμπατριωτών και φίλων του χωριού. Για τον εμπλουτισμό της όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει στέλνοντας ότι υλικό θεωρεί χρήσιμο. Επιπλέον μετά από συνεννόηση μπορεί να δοθεί σε όσους θέλουν και δυνατότητα αναρτήσεων. Για επικοινωνία: drakovouni@hotmail.com

Λίγα λόγια για το χωριό

Όμορφο, ορεινό χωριό, με λίγους κατοίκους που ασχολούνται με τη γεωργία και την κτηνοτροφία, με ιστορική όμως παρουσία πολλών αιώνων, όπως μαρτυρούν τα αρχαιολογικά ευρήματα της περιοχής.
Το χωριό συνδέεται οδικά με τον δρόμο Τρίπολης-Πάτρας. Προς την κατεύθυνση αυτή συναντάμε το Θεόκτιστο. Ένας άλλος δρόμος οδηγεί στο χωριό Πράσινο ενώ άλλα διπλανά χωριά είναι η Κερπινή και η Μυγδαλιά.
Παλαιότερα ονομαζόταν «Γλόγοβα» που στα σλαβικά σημαίνει «αφαλαρίδα», ίσως επειδή στο χωριό ευδοκιμούσε το ομώνυμο φυτό.
Κάηκε δυο φορές κατά το παρελθόν από τον Ιμπραήμ το 1825 και τους Γερμανούς το 1944 και έγινε γνωστό από τη νικηφόρα μάχη των ανταρτών κατά των Γερμανών στις 20.4.1944. Το μνημείο που έχει στηθεί στη θέση «Βέλικα» θυμίζει στον επισκέπτη τη θυσία των αγωνιστών κατά του κατακτητή.
Από το ανακαινισμένο ξωκλήσι του Αγίου Δημητρίου, που χτίστηκε το 1840, η θέα είναι απέραντη προς το φαράγγι του Θεοκτίστου και το Χελμό. Στα όρια με την Κερπινή δεσπόζει μονότοξο πέτρινο γεφύρι, που μαρτυρά την απαράμιλλη τέχνη των μαστόρων της πέτρας που άφησαν τη σφραγίδα τους.
Η φύση είναι άγρια, απότομη και προκλητική για τους ορειβάτες και περιπατητές.

Από την έκδοση του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Κλείτορος.